tiistai 15. lokakuuta 2013

Paimennus

14.9. osallistuttiin Pulit ry:n paimennusleirille  joka kutistui tällä kertaa valitettavasti päivän mittaiseksi, mutta muuten oli yhtä kivaa kuin aina ennenkin.

Kääpiö oli omasta laumasta ainut osallistuja ja koska Kääpiö on kyseessä ei suuria odotuksia ollut vaikka viime vuonna Käpsy hoitikin homman hienosti. Jännityksellä siis suunnattiin kohti Someroa pohtien, että mahtaako Käpsy enää muistaa mitään lampaista - ja kyllähän se muisti!

Homma aloitettiin pyöröaitauksessa muutamalla lampaalla ja koska Kääpiöllä oli jo kokemusta sai se olla ilman liinaa. Aika kovaa käskytin Käpsyä heti kärkeen kun tuntui niin vauhdilla lähtevän. Sen jälkeen Kääpiö olikin hyvin epävarma ja pomppi minua vasten ja kyseli apuja. Jouduin lopulta vapauttamaan Käpsyn jolloin se taas lähti liikkeelle ja kouluttaja käski minun olla hieman takavasemmalla. Homma toimi ihan kivasti ja sain paimensauvalla (aurauskepillä) ohjailtua Kääpiötä ihan kivasti. Kouluttaja käski olla tyytyväinen koiraan ja olenhan minä :)




Toinen sessio otettiin avonaisella pellolla suuremman lauman kanssa. Kouluttaja ja apukoira jäi pellon laitaan ja siellä me sitten oltiin minä, Kääpiö ja lauma lampaita ihan yksin! Yhtään lammasta ei päässyt karkuun eikä yhtään lammasta juoksutettu turhaa. Kääpiö kesti erinomaisesti pakotteet ja vaatimukset. Pulilla on selvästi luontainen tahto kiertää laumaa ja suunnan muuttamisen kanssa jouduin välillä sanomaan Kääpiölle hyvinkin painokkaasti, että nyt tehdään niin kuin minä sanon ei niin kuin sinä tahdot. Kaiken tämän Käpsy kesti ja hoiti hommat kiitettävästi.








Mukana oli myös Pultzarin tytöt eli Peppi ja Scarlett. Erittäin näppäriä tyttöjä molemmat joskin hallinta hieman puutteellinen ja ilo otettiin irti koko rahan edestä ;) Myös pentujen isä Benji pääsi lampaille ja alkuun olikin kovasti tohkeissaan, mutta kun Luna komensi turhan voimakkaasti ei Benjiä enää typerät lampaat kiinnostaneet :D

Peppi ja Veera


Peppi ja Veera


Peppi 


Peppi

Scarlett, Olli ja kouluttaja

Scarlett

Benji ja Luna

Scarlett ja Olli pellolla

Scarlett ja apukoira

Perhepotretti, vasemmalta: Peppi, Benji, Scarlett ja Kääpiö

Ei kommentteja: