tiistai 22. lokakuuta 2013

Mauri

Mauri kävi tänään Etelä-Hämeen eläinlääkäriasemalla. Syy käyntiin oli Maurin epämääräisessä ontumisessa joka tuntui jatkuvan loputtomasti levosta ja kipulääkkeestä huolimatta. Oireina oli myös tassujen (ranteiden) sekä nivusten nuoleminen - jopa siinä määrin, että toinen nivunen on kauttaltaan punainen ja lievästi tulehtunut.
Oma epäilyni kohdistui luustoon joten kliinisen yleistutkimuksen jälkeen ja oireiden perusteella Mauri päätettiin kuvata ranteiden, polvien, lonkkien, kyynärien, olkien ja selän osalta.

Ja sieltä se syy sitten paljastui. Nivelrikko :( Olat, polvet ja selkä ovat ok, mutta oikean kyynärnivelen sekä molempien lonkkien keskivaikea nivelrikko sekä vasemmassa ranteessa turvotusta. Sen takia kipukohtaa on ollut vaikkea paikallistaa koska Mauri on käyttänyt kroppaansa toispuoleisesti. Kaiken tämän lisäksi lonkkakuvista näki, että koko koira on toispuoleinen ihan rakenteellisesti.

Voi meidän maanantai-Mauria :( Tuntuu kurjalta sanoa, kun kyseessä on tärkeä laumamme jäsen, mutta valitettavasti Mauri on terveydellisesti todella huono koira. Tuntuu, että siinä ei muuta olekkaan kuin vikaa.. Allergia, joka on oireillut toistuvina korvatulehduksina sekä muunakin tulehdusherkkyytenä, tassujen lussutuksena sekä punoituksena, huonona ruokahaluna, närästyksenä, sekä puklailuna. Onneksi ruokavalion avulla on päästy suhteellisen vakaaseen tilaan allergian suhteen. 
Maurilla on on äärimmäisen huonot hampaat joka onkin Maurin seuraava projekti.. Ja nyt vielä tämä.

Hoitona on nyt ensi alkuun kipulääkekuuri ja pikkuhiljaa aloitettava kevyt liikunta jonka jälkeen Carthophen pistokset jonka jälkeen ollaan yhteydessä hoitavaan eläinlääkäriin joka on Jan Iven ja jota voin lämpimästi suositella.

Nähtäväksi jää miten Mauri vastaa hoitoon - toivomme tietenkin parasta, mutta olemme realisteja emmekä odotan ihmeitä varsinkaan kun aiempi kipulääkekuuri ja lepo ei Maurin oloa millään lailla helpottanut.


Paljon syytän itseäni, sillä epäily siitä, että Maurin luusto ei ole kunnossa on ollut jo pidemmän aikaa ja kuvauksia venytettiin aivan liian pitkälle - olisko tilanne parempi jos kuvaus olisi tehty jo aiemmin ja näin ollen hoito olisi aloitettu ennen kuin tilanne pääsi näin pahaksi?

Ei kommentteja: