tiistai 7. elokuuta 2007

Lauman esittely

Voisihan tuon laumansa esitelläkin, jos se ei vaikka kaikille ennestään tuttu olekkaan :o

Portiers Oboy-Romai




Obe, O, Poppa, Popsu, Popi. Ensimmäinen pulini ja syy siihen miksi niitä nykyään kolme nurkista löytyy!
Poppa tuli minulle täysin vahingossa. Huomasin apulassa ilmoituksen jossa perhe, etsi 8kk puli pojalle uutta kotia. Niinpä sitä sitten mentiin katsomaan ja parin päivän päästä katsomisesta poika muutti meille.

Obe on aika persoona, se harvemmin jättää ketään kylmäksi vaikka se osaa kyllä käyttäytyä hyvinkin hillitysti ja omanarvon tuntevasti.
Nuorena se oli toisinaan aika rasittava. Hyvinkin itsepäinen ollen kuitenkin pehmeä. Päätä tuli hakattua seinään useita kertoja, mutta niin siitä vaan on saatu kunnon koirakansalainen ja nyt 5,5 vuotiaana Poppa on aikas helppo tapaus.
Tosin kyllä se vielä toisinaan muistuttaa siitä jästipäisyydestään, ettei mamma täysin luule pojan löysistyneen.

Popsu on myös koiralaumamme johtaja. Hyvin hillitty sellainen.
Antaa Kian viedä lelut suustaan, ja Maurin roikkua rastoissaan ja monesti väistääkin pienempiään, mutta tarvittaessa sanoo ja sitten kun sanoo niin sanoo kunnolla. Toistoja harvemmin tarvitaan.

Poppa harrastaa tokoa ja agilitya. Tokosta TK1 ja agilitysta muutama hylly, lisäksi olemme suorittaneet ensimmäisenä pulina suomeesa BH-kokeen.


Kia-Knäuel von Discher´s Hoff


Kia, käsittämätöntä kyllä, mutta Kialla ei lempinimiä ole, ellei ystäväni antaamaa kehari nimitystä lasketa. Kiitokset vaan hannikselle :D
Kia tuli saksasta mulle sijoitukseen ja nyt se on siirtynyt minun omistukseen, kun velvollisuudet on hoidettu. Tosin pari pientä poikaa taitaa vielä sitä omaa kotiaan etsiä lisätietoja pennuista Heidi Valolta www.puli.fi tai minulta, onhan Obe tuon yhdistelmä iskä!!

Kia. Tuo pieni adhd tapauksemme jolla on asiaa aina ja kaikille!
Pentuna sen kanssa sai tapella lähinnä kaikesta uudesta, mutta toista kertaa ei ole samasta asiasta tarvinnut tapella.
Kia on ollut siis varsin helppo koira, vaikka sillä luonetta on. Selkeä ja johdonmukainen kasvatus on ollut Kialle omiaan, muuten se varmaan olisi ihan hirveä peto.
Nyt se tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta ei juurikaan pidä muista. Harvemmin siis intoontuu leikkimään vieraiden kanssa, mutta hyvin pystyy esim. autossa jossa on useampia koiria matkustamaan.

Kian harrastuksiin kuuluu lähinnä toko, toivottavasti päästää piakkoin agilitykin aktiivisesti aloittamaan, toki se on radalla käynnyt ja kaikki esteet on hyvin hallussa, pieniä radan pätkiäkin jo osaa.
Tokokokeet on tarkoitus korkata ehkä jo hyvinkin piakkoin tai sitten vasta ensi keväänä, saas nyt nähdä kuinka hommat tytölle maistuu mammaloman jäljiltä..
BH-koe on Kianki kanssa suoritettu.


Szilasligeti Maros


Maros, joka sai heti uuden suomalaisen nimen Mauri ja tuttavani antaman lisänimen Mauri Antero Spiderman. Spiderman tulee siitä kun Mauri 4kk liimautui tuttavani mustaterrieri narttuun hämähäkkimiehen tavoin :D

Mauri on meillä vasta hetken ollut, mutta varsin hurmaava pikkuherra se kaikessa rasittavuudessaan on!
Kunnon luupää tahtoessaa, sillä eihän Maurin tarvitse esim. luoksetulo käskyä totella jos Mauri ei tahdo. Minä olen asiasta hieman eri mieltä, ja vastaavista erimielisyyksistä vännettään kättä tai tassua aika useinkin.

Hieman ollaan harjoiteltu tokoa leikin varjolla ja ihan kivasti napero jaksaa hommiin keskittyä. Taistelutahtokin löytyi, sitä piti vaan vähän herätellä.

1 kommentti:

raparperit kirjoitti...

Kyllähän tollasilla varrettomilla mopeilla pitää ny oma blogi olla ;)