perjantai 12. joulukuuta 2008

Suolitukosta ja pentuja!

Popsu säikäytti viime viikon keskiviikkona olemalla todella heikossa kunnossa. Poika oli syönyt edellisenä päivänä rustoluuta joka ei suostunut tulemaan ulos. Puolenpäivän aikaan oltiin metsässä tunti, ja koko lenkin ajan Popsu yritti käydä kakalla alun paria ripulia lukuun ottamatta mitään ei kuitenkaan tapahtunut.
Tuolloin en vielä osanut olla huolissani, sillä koirat ei olleet pitkään aikaan saaneet rustoja ja odotettavissa oli, että Popsun maha olisi seuvaavana päivänä löysällä.

Jouduin jättämään koirat kotiin ja suuntaamaan töihin. Töissä olin pari tuntia ja kävin kodin puolella katsomassa tilannetta ja päästin Popsun ulos. Obe oli oksentanut sisälle useita kertoja lisäksi lattialta löytyi verta!
Ulkona se yritti pukertaa kakkaa, mutta vieläkään ei mitään muuta veren lisäksi tullut.
Otin pojan työpaikan puolelle, että pystyin tarkkailemaan sitä, eikä sitä kyllä kauan tarvinnut tarkailla kun totesin, että kaikki ei ole kunnossa. Popsu istui jalkojeni juuressa täristen ja kuolaten lisäksi koira näytti selvästi turvonneelta. Soitto lääkärille ja auton nokka kohti eläinklinikka Herttaa (onneksi oli pomon auto käytössä).

Popsusta otettiin röngtenkuva jossa näkyikin ihan selvä tukos ja tukoksen johdosta maha oli täynnä kaasua minkä takia Popsu näyttikikin niin turvonneelta. Mies sai ensihoidoksi kipulääkettä ja antibioottiruiskeen jonka jälkeen mentiin ulos antamaan suolihuuhtelu lääkkeen muodossa. Lääke ei kuitenkaan auttanut tukoksen kanssa vaikka ripulia kaaressa lensikin.
Sisällä Poppa laitettiin tippaan, ELL sanoi tipan laiton voivan vähän nipistää, mutta mies raasu makasi maassa aivan raatona - hyvä kun vähän silmiään jaksoi avata. Nestettä saatuaan menimme uudestaan ulos ja tällä kertaa suoritettiin suolihuuhtelu vedellä ja voi onnen päivää kun sen jälkeen maahan kopsahti kaksi luun palaa!

Mukaan saimme parafiiniöljyä ja seuraavaksi päiväksi kontrolliajan. Popsu oli aamulla ehkä hivenen väsynyt, mutta lenkillä jo piristyi ja kontrollissa jo täysin voimissaan - hyvästä peruskunnosta ei lienee ollut haittaa :)

Oli kyllä kaameaa katsoa omaa rakasta karvakasaa niin huonossa kunnossa. Se muutos siitä normaalista energisestä vaikkakin perusluonteeltaan rauhallisesta koirasta oli niin huikea. Onneksi tuo on jo mennyttä aikaa ja mies porskuttaa taas normalliin malliin :)


Sitten perheenlisäys uutisiin! Maurista tuli isä ke-to välisenä yönä kuudelle pienelle puli lapselle (2u + 4n). Luuttu äiti ja lapset voivat hyvin, isä ei tajua mitään :D
Lisätietoja pennuista: Anna-Kaisa Varis puh. 045-1103 754, email: akvaris@hotmail.com


Itse kävin 8-9.11. kasvattajakursilla nyt vain odotetaan kennelnimeä.


Reenirintamalla ei oikein ole kerrottavaa. Popsun kanssa ollaan käyty hallilla kerta viikkoon, mutta koska meillä ei tällä hetkellä ole kouluttajaa niin ei reenistä meinaa tulla mitään, kyllä minä ihan selkeästi tarvitsisin ihmisen joka kertoo mitä tehdä :/

Ei kommentteja: